31 Mayıs 2011 Salı

Terleme

Terleme metabolizma doğal bir işlev kazandıran dilek dışında tamamen bir. Ayrıca, vücudumuzun için iki önemli işlevi, cilt, vücut ısısı ve vücudun boşaltım sistemi nemlendirmek vardır sabitleri katkıda bulunur. Ter aslında renksiz ve kokusuz salgılanır. Ancak, bakteri gibi sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalarak, koltukaltı kötü kokuyor, bu salgının yol açacaktır.

Genellikle, ortam sıcaklığı yükselir, spor gibi fiziksel aktiviteler sırasında dans, ter. Bu şekilde, vücut zor tutmuş olur. Bunu yapmak için, vücuda yayılmış en az 2 milyon ter bezi görev yapmaktadır. Heyecan, korku, utanç ve birçok tür olayların can sıkıntısı dışında Fiziksel aktivite, fizyolojik bir olmasına karşın bize terlemeye neden olur.

Nedenleri Terleme

Vücut ısısının artması dış sıcaklık veya kan dolaşımını hızlandırır voltajdan dolayı gösterir. Böylece, ter bezlerinin akmaya başlar vücut sıcaklığının üst kısmına doğru aktif hale gelir. cilt üzerinde neredeyse buharlaştı ter oluşan bu durumda, cilt soğur. Kendini yormadan bir gün bu şekilde, daha fazla insan iki litre su kaybeder. vücutta toksik maddelerin uzaklaştırılması terleme ikinci önemli fonksiyonu. Bu nedenle, saunalar sık sık gitmek için önerilir.

Terleme oranı aynı şartlara göre kişiden kişiye değişebilir. 1 ter litre 0.5 günde ortalama bir kişinin üzerinde.

0 yorum:

Yorum Gönder