31 Mayıs 2011 Salı

Parmak Ağrıları Nedenleri ve Tedavisi

Parmak Ağrı ve Yaralanma nedenleriYaralanma: En sık görülen kaza, bir çekiçle ezilmiş kapı sıkışmasına parmak veya. kendisi için bazı yaralanmalar yoluyla geçişler ve biraz daha ciddidir.
Tenosinovit (tendon kılıfının enflamasyon): zorlanıyorsunuz açılış parmağınızı, ancak bir (parmağı da "tetik parmak" denir denir) daha sonra açık kalır. kısmen tendon kılıfının veya oluşan tendon ve bu engeli aşmak kapsayan membranların Tendon iltihabı aniden serbest kadar hareket sınırlı. Bu arada, faiz kütürdeme bir ses tonuyla. Bu bazen bir sonucu olarak ortaya yazmak ya da yineleyici hareketleri dayalı montaj hattında çalışmak bir daktilo gibi daha fazla, ama enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar.
Tendon kesilmesi: parmak alanların ucu bileğine kadar uzanan kirişler ve bir parmak ya da birkaç hareket edemez parmaklarımı ödedi.
Dolama: tırnak boyunca kızarmış ve şişmiş cilt. şeytan sekmesini kopardıktan veya yüzey mantar tırnak etinizi, soluk ya da stafilokok enfeksiyonu kenarındaki tırnak kesilmesinden sonra bulaşmış olabilir.
Parmak Ağrı Diğer nedenler:Hayvan, osteoartrit, romatoid artrit, donma, Raynauld hastalığı, karpal tünel sendromu ısırır.
Kendinizi Neler Yapabilirsiniz- Dolama ise, günde iki kez bir hazırlık içinde mantar enfeksiyonuna karşı inflamasyon (50-10 dakika), sıcak su banyosu, sonra bir antibakteriyel ilaç azaltmak veya doktorunuzun tavsiye izleyin.- Sizin parmak ezildiyse, DBBY (istirahat, buz, bağlama, yukarı kaldırma), tedavi uygulayın. Bir gün parmağınızı yukarı Rest. yeniden hareket dayanamayacak hale zaman. 10 dakikalık dinlenme aralıkları sırasında günde birkaç kez buz koyun. Elastik bandaj, parmak korumak için ama şal sıkma. Ve eklemlerde sıvı çıkararak havaya parmağınızı akmasını sağlayın.- Sonra yumruk yapmak, bir masaya elini uzatmak ve streç yumruğunuzu artış kaldırarak Birkaz kez bir gün şişmiş eklem germek. Açık ve hafifçe Öte yandan her parmak kapatın.- Şiddetli ağrı veya kaydolun daha ciddi sorunların bakıyorlar vardır önlemek, bir daha ağrı kesici reçete, aşırı güçlü atın.- Boğaz ekleminizi sıcak, ıslak bir havlu sarın.
Ölçmek, Sizin hareket ya da parmağınızı çeşitlendirilmesi sürekli kaçının germekten sık sık ara vererek.

0 yorum:

Yorum Gönder